Csokoládéimádók figyelmébe! Ezzel az egyszerűen, néhány lépésben elkészíthető forró csoki kanállal megédesíthetjük az ünnepi reggeleket! Egyedi dekorációval, celofán csomagolásban saját készítésű gasztroajándéknak is tökéletes!
Szükséges hozzávalók és eszközök:
jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé
díszítéshez: szórócukor, szárított virágszirom (ehető), fehér csokoládé, ízlés szerint fűszerek (fahéj, reszelt, szárított narancshéj, kurkuma stb.)
A csokoládét vágjuk kisebb kockákra, majd vízgőz felett olvasszuk fel. Mártsuk bele a kanalat vagy egy másik kanál segítségével adagoljuk rá a felolvadt csokoládét.
Tipp: használjunk sütőpapírt!
2. lépés: díszítés
A dekorációt addig szórjuk rá, amíg a csokoládé nem dermedt meg teljesen. Szórjuk meg szárított virágszirmokkal, dekorációs cukorral, fűszerekkel!
Tipp: az olvasztott fehér csokoládét csak akkor használjuk, ha az alap már teljesen megdermedt!
Néhány órára tegyük hűtőszekrénybe!
Használata: egyszerűen helyezzük bele egy csésze forró tejbe és kavargassuk, amíg fel nem olvad teljesen! Hmmmmm.....!