HU_2226_tejfolostorta_img_head.jpg

Süssünk-főzzünk együtt - Piros gyümölcsös, tejfölös torta

Elkészítési idő: 45 perc plusz 6,5 óra pihenőidő

Hozzávalók (12 adaghoz)

Bekezdés átugrása
A piskótához:
3 tojás
7,5 dkg liszt
7,5 dkg kristálycukor
1 dkg porcukor

A krémhez:
5 lap zselatin
40 dkg tejföl
8 dkg kristálycukor
2 dl tejszín

A piros gyümölcs zseléhez:
5 db zselatin levél
16,5 dkg kristálycukor
75 dkg fagyasztott erdei gyümölcs (kiolvasztva)

A dekorációhoz:
5 dkg fehér csokoládé reszelék
5 dkg étcsokoládé reszelék
5 dkg fagyasztott/szárított erdei gyümölcs
HU_2226_tejfolostorta_img_0.jpg

Hogyan készítsünk piros gyümölcsös, tejfölös tortát?

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra alsó/felső sütési állásban. A kapcsos tortaformát (Ø 26) kibéleljük sütőpapírral.
     
  2. A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan hozzáadva a cukrot. Egyenként keverjük hozzá a tojássárgájákat. A lisztet elkeverjük a porcukorral és a masszához szitáljuk. Öntsük a keveréket tortaformába és süssük a forró sütőben körülbelül 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
     
  3. A piros gyümölcszseléhez a zselatin felét kevés vízbe áztatjuk 5-10 percre. Forraljuk fel a cukrot egy nagy edényben 2 dl vízzel, és hagyjuk karamellizálódni. Adjuk hozzá a felolvasztott erdei gyümölcsöket és forraljuk fel, majd hagyjuk kicsit visszahűlni. A zselatint kinyomkodjuk és a forró, de már nem forrásban lévő keverékhez adjuk. Addig keverjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
     
  4. A krémhez a zselatin másik felét kevés vízbe áztatjuk 5-10 percre. A tejfölt a cukorral simára keverjük. 1,75 dl tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, egy serpenyőbe tesszük, és kis lángon kevergetve felengedjük. Adjuk hozzá a maradék tejszínt és keverjük össze. A masszát a tejfölbe keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. Távolítsuk el a sütőpapírt, kenjük meg a krémmel a piskóta alapot, és hűtsük 30 percig.
     
  5. Amint a krém dermedni kezd, óvatosan kenjük rá a kihűlt erdei gyümölcskeveréket. Tegyük hűtőbe legalább 6 órára vagy akár egy éjszakára.
     
  6. Tálalás előtt fehér- és étcsokoládé-reszelékkel és fagyasztva szárított erdei bogyós gyümölcsökkel díszíthetjük.