Felfújtformák sütőben sült finomságokhoz
Ennél az ételfajtánál a kezdő szakácsok is a legjobb formájukat hozhatják! Felfújtak és quiche-ek egészen egyszerűen készíthetők, és mellesleg a maradékok is jól felhasználhatók hozzájuk. A felfújt vagy quiche-formába kerülő hozzávalók a húsoktól a zöldségeken át a tésztákig terjednek. A felfújtak finom íze több rétegben bontakozik ki, amit általában sajt vagy zsemlemorzsa koronáz meg. Édesszájúak készíthetnek máglyarakást vagy grízpudingot. Sok oka van annak, hogy miért csak egy felfújtformával válik teljessé a konyha felszereltsége... a legjobb érv: a felfújtformák magas pereműek, hogy minden rétegezett hozzávaló elférjen bennük. A forma a felfújt jellegéhez igazodik. A négyszögletes lasagne-formák például kiválóan alkalmasak a tésztalapok rétegezésére.
Sütőformák felfújtakhoz, csőben sült ételekhez és szuflékhoz
A csőben sült ételekhez való felfújtformák a lasagne–formákkal szemben többnyire oválisak – így tálaláskor különösen jól mutatnak bennük a csőben sült ételek. A csőben sült ételek rövid idő alatt elkészülnek, és magas hőmérsékleteken sütik őket. Jellegzetességük az aranybarnára pirult sajt-, vaj-, tejszínhab és esetleg tojásréteg. A felfújtformáknak emiatt általában nincs fedele. A csőben sült ételekhez ezenkívül nem kell olyan magas perem – a szufléktól eltérően, amelyek sütés közben szellősen-könnyedén megemelkednek. Ezért többnyire a felvert tojáshab felelős, és már önmagában művészet elérni azt, hogy a sült étel ne essen össze. Egy alkalmas felfújtforma már fél siker! A francia quiche-ekhez és tarte-okhoz alacsony quiche-forma szükséges, amelynek hullámos pereme különösen dekoratív kinézetű.
Vásároljon felfújtformákat és quiche-formákat a webáruházunkban!
A felfújtformák kinézete általában már eleve meggyőző. Végtére is többnyire tálaláskor az asztalra kerülnek. Különösen elegáns hatásúak a kerámia vagy porcelán darabok. Ezzel szemben a különböző felfújt rétegek üveg lasagne-formában érvényesülnek a legjobban, míg a fém kiválóan vezeti a hőt. A fő, hogy a felfújtforma tűzálló legyen, és be lehessen tenni a sütőbe! A porcelán modelleket mikrohullámú sütőben is lehet használni – így a felfújt maradékok másnap visszamelegíthetők. Kedve támadt egy kiadós burgonyafelfújtra vagy ízletes quiche-re? Akkor rendeljen minőségi felfújtformát vagy quiche-formát az XXXLutz webáruházában még ma!