Az édesítéshez és csípőssé tételhez használt fűszerek egyszerűen adagolhatók, ha a fűszerőrlőből egy fűszerszóróba töltjük át őket. Mivel a megfelelő mennyiség szó szerint ízlés dolga, a bors- és sószórónak nemcsak a konyhában, hanem az étkezőasztalon is helye van. A fűszerszórók palettája a klasszikus üvegedényektől az elegáns rozsdamentes acél tartókon át a trendi műanyag figurákig terjed. A dekoratív, de rendszerint visszafogott külsejű bors- és sószórók jól mutatnak a terített asztalon, a vendégek keze ügyében is, ha szeretnék utólag megfűszerezni az ételt. Különösen praktikusak az átlátszó vagy ablakkal ellátott só- és borsszórók, mert ezekről könnyen leolvasható a fűszer mennyisége. Azonban a fűszerszórók nem alkalmasak a fűszerek hosszabb idejű tárolására, mert a
fűszertartó üvegekkel ellentétben ezeket általában nem lehet légmentesen lezárni.