Jóllehet a hideg kávé a mondás szerint szépít, sok kávékedvelőben keserű szájízt hagy maga után. Az élénkítő ital ideális fogyasztási hőmérséklete ugyanis 60 °C körül van. Ahhoz, hogy a hétalvók „ébresztő nedűje” a lehető legtovább kellemesen meleg maradjon, termoszkannára van szükség. A szigetelt falú kannák ugyanis sokkal inkább alkalmasak a kávé melegen tartására, mint a
teamelegítő, mert abban nem képződnek kesernyés aromaanyagok. Így a termoszkannából kínált kávé akár 12 órán át is olyan hatást kelt, mintha frissen készült volna. Egyszóval hosszúra nyúló villásreggelikhez és több órán át tartó kávézásokhoz is tökéletes! Elsősorban nagyobb mennyiségeknél előnyös, hogy a termoszkannának köszönhetően nem kell minden csésze kávét egyenként elkészíteni a
kávéfőzőben.