Léteznek ugyan füles változatok is, de általában inkább nyéllel kaphatók. A nyeles lábas ugyanis főzéskor nagyon egyszerűen kezelhető egy kézzel. A nagyobb modelleken általában az ellentétes oldalon egy hőszigetelt fül is található, hogy a nehezebb, teltebb lábasokat is biztonságosan át lehessen emelni a főzőlapról az asztalra. A nyeles lábasok főzés után tálaláshoz is használhatók, emiatt egyes modelleken csőr alakú kiöntő is található. A nyeles lábashoz gyakran fedél is jár.
Fazék és serpenyő közötti, mindentudó edény
A nyeles lábasoknál különösen nyilvánvaló a fazék és a serpenyő ötvözése. Pontosan ennek a kombinációnak köszönhető a nyeles lábas sokoldalú használhatósága. A többfunkciós nyeles lábas ugyanis több célra egyaránt megfelel. Sütés, főzés, porhanyósítás, párolás vagy melegítés: a nyeles lábas számára egyik sem jelent gondot. Térfogattól függően készíthetők benne zöldségfélék, levesek, rizs és nagyobb húsdarabok. A legtöbb nyeles lábas 0,5 és 2 liter közötti térfogatú, de léteznek extra nagy, akár 8 literes változatok is. A kisebb nyeles lábasok különösen alkalmasak szószok készítésére, mert keverés közben a nyélnél fogva szorosan tarthatók. A nyeles lábas sokoldalú tehetség, ezért minden gondosan összeválogatott edénykészletben ott a helye.
Vásároljon minőségi nyeles lábast a webáruházunkban!
Míg a profi cukrászok rézlábasokat használnak, hobbiszakácsok számára az alumíniummagos nemesacél lábas jelenti a normát. A zománcbevonatú vaslábasok is nagyon népszerűek, nem utolsósorban hagyományos, szinte ősi kinézetük miatt. Az XXXLutz webáruházában pedig különböző térfogatú lábasok és nyeles lábasok széles választéka várja. Szeretne lábast vásárolni most kényelmesen a webáruházunkban, és egy multitalentummal bővíteni konyhája felszerelését? Vagy inkább megtekinti számos áruházunk ennél is szélesebb választékát? Örömmel várjuk!