Itt minden a tészta körül forog – sodrófák
Ha tésztáról van szó, sok cukrász számára a tökéletesség a mérce. A siker azonban nem csupán a recepten múlik, hanem a megfelelő eszközökön is. Sodrófával a legkönnyebb egyenletesre kinyújtani a tésztát. A szakzsargonban nyújtófának is nevezett sodrófát egy sima henger és a két végén elhelyezett fogantyúk alkotják. A két fogantyút egy tengely köti össze, amely körül a henger forog. A sodrófák átmérője 5–7 cm, hosszúságuk átlagosan 20–40 cm. A klasszikus sodrófák általában sima keményfából, például bükkből készülnek, a tésztamaradványok meleg vízzel és mosogatószerrel könnyen eltávolíthatók róluk. A sodrófát hagyjuk mindig teljesen megszáradni, és rendszeresen dörzsöljük be étolajjal.
Kenőlapátok és habkártyák – sima ügy
Ahhoz, hogy sütéskor és díszítéskor minden simán menjen, szükség van kenőlapátra. Ezek többnyire műanyagból készülnek, a szilikon azonban rendkívül hőálló, hajlékony és karcálló. A kenőlapátokat tészták, krémek, zselatin, tortabevonó és hasonlók egyenletes elosztásához és elsimításához használjuk. Emellett alkalmasak hozzávalók tésztába keverésére és a keverőtálak maradéktalan kikaparására is. A nyeles kenőlapátot spatulának is hívják, míg a nyeletlen habkártya néven ismert. A fogazott szélű habkártyával dekoratív mintákat varázsolhatunk, és tökéletessé tehetjük az igényesen kidolgozott torták bevonatát.
Vásároljon tésztakészítő kellékeket és sodrófákat a webáruházban!
A hobbicukrászt boldoggá tevő felszerelésből a sodrófa és a kenőlapát mellől már csak a tésztavágó kerék hiányzik. Ezzel gyorsan és pontosan megjelölhetjük, beoszthatjuk és elvághatjuk a tésztát – majdnem mint a cukrásznál. Tegye tökéletessé Ön is süteményeit, vásároljon az XXXLutz webáruházban habkártyát, tésztavágót és sodrófát!