Rendkívül finom, ropogós tészta édes töltelékekkel a csokoládészósztól kezdve a frissen szeletelt gyümölcsig... szívmelengető látvány a francia konyha kedvelőinek. Nem csoda, hogy a francia crêpe a hagyományos hazai palacsintával is felveszi a versenyt! Ma már minden karácsonyi vásáron vagy fesztiválon legalább egy standon kapható hagyományos öntöttvas serpenyőben készült palacsinta. A folyékony tésztát adagonként a forró serpenyőbe öntik, majd egy fából készült palacsintatészta-simítóval egyenletesen szétterítik. A kész crêpe-et megtöltés után jellegzetes háromszög alakúra hajtogatják.
Tökéletes lendítés palacsintasütővel
Crêpe serpenyővel a palacsintakészítés szó szerint jó fordulatot vesz, nem utolsó sorban a serpenyőtípus különleges alakjának köszönhetően. A palacsintasütők alacsony pereműek, így a tészta könnyen megfordítható a palacsintafordítóval. A palacsintasütő tömegében is eltér az egyéb serpenyőktől: rendkívül könnyű, így nagyobb erőkifejtés nélkül lendíthető és forgatható. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően egyébként a crêpe serpenyő más érzékeny fogások elkészítéséhez is tökéletes. Galette palacsinta (a crêpe sós megfelelője) mellett omlett, tükörtojás és tojásrántotta is kiválóan készíthető benne. Aki az egzotikus ízeket kedveli, az burritót vagy tortillát is süthet palacsintasütőben.
Könnyen ápolható otthoni palacsintasütő serpenyők
A crêpes serpenyő bevonata általában ugyanolyan érzékeny, mint a benne készült ételek. A tapadásmentes és a kerámia bevonatnak köszönhetően kevesebb zsiradékkal lehet sütni, azonban a serpenyő is jobban ki van téve a karcolásoknak. Használat után emiatt a palacsintasütőt előbb konyhapapírral ki kell törölni, majd némi mosogatószerrel és puha szivaccsal tisztítható. Ezenkívül műanyagból vagy fából készült palacsintafordítót és simítót kell használni. Vásároljon a sütőlapjához megfelelő palacsintasütőt, és lepje meg magát egy francia gasztronómiai kirándulással!