A wokban készült klasszikus ételhez az összes hozzávalót felaprítva gyors egymásutánban a serpenyőbe kell tenni, és folyamatos keverés mellett rövid ideig nagy lángon kell sütni. A „keverve sütéshez” a woknak annyira forrónak kell lennie, hogy vízcseppek „táncra perdüljenek” a felületén ahelyett, hogy elpárolognának. Ez a sütési módszer kevés zsiradékot igényel, és különösen kíméletes, ezáltal a tápanyagok és aromák megmaradnak. A wok serpenyő azonban többféle főzési technikára is alkalmas:
- Főzés és sütés
- Porhanyósítás
- Párolás
- Zsiradékban sütés
A wok igazán sokoldalú, ezért egyetlen konyhából sem hiányozhat, és nem csak az ázsiai fogások miatt. Vásároljon főzőlapjához megfelelő wokot az XXXLutz webáruházában, és élvezze otthonában az ázsiai konyha egyedi ízeit!