Főzőedények

accessibility.listing.screenReader.filterbar

8 termék

8 termék
89 990,‒ Ft** helyett
75 000,‒ Ft
ÁFA-val
Szállítási információk
PÁROLÓ-SÜTŐ EDÉNY Vitalis  - fekete/nemesacél, Design, műanyag/Üveg (41/27/10cm) - WMF
REKLÁMUNKBÓL
89 990,‒ Ft
ÁFA-val
Szállítási információk
FŐZŐEDÉNYKÉSZLET  - Basics - WMFFŐZŐEDÉNYKÉSZLET  - Basics - WMF
65 990,‒ Ft
ÁFA-val
Szállítási információk
PECSENYESÜTŐ  - ezüst, Design, fém (43,5/30/21,5cm) - WMFPECSENYESÜTŐ  - ezüst, Design, fém (43,5/30/21,5cm) - WMF
8-ból 8 termék látható

Mennyire elégedett a keresési eredményekkel?

Főzőedények: húsok specialistái

A különleges fogásokra néha több időt kell szánni – így a porhanyósításra is. A sütést és a párolást kombinálva az ételek lassan, zsírszegényen és nagyon kíméletesen párolhatók. Ilyen szempontból tökéletesek a pecsenyesütők, mert az inasabb darabok is megpuhulnak benne. Mivel a hús saját szaftjában puhul, csak kevés, vagy egyáltalán semennyi zsiradékot nem kell hozzáadni. A természetes íz, az eredeti aromák, valamint a tápanyagok és vitaminok megmaradnak. Az eredmény: rendkívül ízletes és egészséges ételek. Miről ismerni fel a főzőedényeket? A széles fenék, alacsony perem és méret keverékének köszönhetően tökéletesek egész húsdarabokhoz. A fedél a fazék belsejében tartja a meleget, így a lé nem párolog el, a hús zamatosan nedvdús marad.

Kiadós ételek főzőedényben

A főzőedényt fazéknak vagy cocotte-nak is hívják, az utóbbi a francia „csirke” szóból ered. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor a cocotte-nak feneke valamivel nagyobb – a főzőfazéknak ezt a fajtáját ugyanis szárnyasokhoz használták, amelyeket egészben tettek az edénybe. A főzőfazekak erényei azonban más húsételeknél is megmutatkoznak: marha, sertés, bárány vagy vad – mind zamatos és ideális a hideg évszakban. A húst először lepirítják, majd a zöldségkörettel együtt az edénybe teszik. Felöntik borral vagy húslével, ráteszik a fedelet, a többit elintézi az idő és az alacsony láng. A hőállóbb darabokat a sütőbe is be lehet tenni, ahol kiválóan sikerülnek például a csőben sült ételek. Remek receptötletek léteznek főzőfazékban elkészített halhoz, egytálételekhez, gulyáshoz és roládokhoz is.

Főzőedények XXXL választéka a remek ízekért

A sütőedényeket eredetileg nyílt tábortűznél, például kempingezéskor használták. A főzőedények és mindenekelőtt a cocotte-ok ezért hagyományosan öntöttvasból készülnek, míg a modern daraboknál egyre gyakoribb a zománc- és kerámiabevonatú nemesacél. Ezek a klasszikus edényanyagok helyes ápolással különösen egyenletesen vezetik és adják le a hőt. Bármelyik változat mellett dönt: az XXXLutz webáruházában megtalálja a húsételeihez megfelelő főzőedényt. Válogasson most a nagy választékból, és vásároljon egyszerűen a webáruházban!
Bekezdés átugrása

Vásároljon online bárhol bármikor, vagy látogasson el áruházaink egyikébe:

XXXLutz Budaörs , XXXLutz Budapest Lehel út, XXXLutz Soroksár, XXXLutz Győr, XXXLutz Pécs, XXXLutz Debrecen
Fedezze fel a kiváló minőségű bútorok és lakberendezési kiegészítők XXXL széles választékát!